A SugarHanga® megálmodója és tulajdonosa vagyok, egyedi cukorvirágokat készítek megrendelésre.

Végzettségem teljesen más irányú, a számok között élek, éltem eddig. Mindig is kreatív voltam, a gobelinvarrástól a portrérajzolásig sok mindent kipróbáltam, de semmi nem adott annyi örömöt, mint a cukorvirágok készítése.

A sütés valahogy kimaradt, de voltak rá jelek gyerekkoromban, amikor a zöld és éretlen málnát nyers tojással kevertem össze, virágszirmokkal díszítettem, majd feltálaltam a családomnak, hogy tortát sütöttem. A tortákkal való kapcsolatom szinte napra pontosan 6 évvel ezelőtt kezdődött kislányom születésnapi tortájával. Akkor találkoztam először a cukormasszával fondant formájában. Nem tudtam, hogy cukormassza és cukormassza között nem csak elnevezésében vannak különbözőségek, hanem felhasználhatóságában is. És hogy mennyi mindent lehet készíteni belőlük, például virágokat, növényeket is. Na, de hogyan?

5 évvel ezelőtt egyszerűen szembejött velem a CUKORVIRÁG! Szerelem lett első találkozásra.

Nagyon sokat köszönhetek mestereimnek, akik megmutatták hogyan lehet már szinte élethűen elkészíteni a virágokat cukorból. Nem botanikailag teljesen korrekt, de valahogy mégis valóságos: kicsit tépett, szélfútta, gyűrt, szakadt, de ettől olyan igazi és gyönyörű!

Sokat inspirálódom a saját kertemből és azon túl is, erdő-mező csodálatos, sokszínű és ezerarcú növényeiből. Közvetlenül az erdő szélén lakom, így a folyamatos kísérletező kreatív énem szinte egy percet sem hagy megoldandó feladat nélkül. Szüntelenül kísérletezem, hogy újabb és szebb növényeket tudjak készíteni magam és megrendelőim örömére, megelégedettségére.

A korábbi mestereim útmutatásait, a saját kísérletezéseimet, egyéni módszereimet követve, színes és élénk valamint lehelet finom pasztell virágokat készítek, belecsempészve a saját egyéniségemet, világomat, fejlesztve az elképzeléseimmel. Nem riadok vissza a különleges kérésektől, színektől sem.

Nagy szeretettel készítek cukorvirágokat különböző alkalmakra, esküvőkre, születésnapokra, rendezvényekre, egyéb ünnepi alkalmakra vagy csak úgy. Tortadíszként vagy egyedileg ajándékként, mintha csak egy szál virág lenne.

Álmodjunk együtt, én megvalósítom!


Eszes Erika

2019.